Kremet linsesuppe




Nå som høsten er her kommer lysten på suppe med engang. Det er noe med den friske, kalde luften som gjør at jeg får lyst på noe varmt og godt.
Jeg assosierer suppe med skogstur, lune høstkvelder med pledd og sterinlys. Det er nok fordi mamma alltid lagde suppe på høsten, spesielt de dagene vi hadde vært på lang skogstur. Da er det godt med enkel, sunn mat som fyller magen:) med litt brød/rundstykke ved siden av blir det litt å tygge på også! Nam:)


Kremet linsesuppe til ca 3 personer

Oppskrift:

ca 15 dl vann(+- ønsket tykkelse)
1 stor søtpotet
3 gulrøtter
Røde linser(jeg brukte to bokser med 285g fra go green)
2-3 fedd hvitløk
Chili
Koriander
En liten bit frisk ingefær
Kokosmelk
Kraft/fond
Salt og pepper

1. Start med å koke opp vann i en kjele. Jeg bruke en halv stor kjele og fylte den ca halv full. Ca 15 dl. 
2. Skjær opp gulrøttene og søtpoteten i like store biter. Ha dem så i sammen med linsene. 
3. Kutt opp chili, ingefær og hvitløk(smak deg frem) Ha også litt koriander oppi kjelen. 
4. Jeg bruke ca en halv kokosmelk, men smak deg frem. Ha så i kraft. Jeg brukte 2 ss økologisk kylling fond fra maggi. 
5. Smak til med salt og pepper. Når grønnsakene har blitt møre kjører du suppen glatt med en stavmikser. 

Jeg har så lyst til å begynne å koke kraft selv, men får meg aldri til å gjøre det.. Jeg ser for meg at det er så mye styr..Er ganske sikker på at det er ganske enkelt så lenge jeg kommer i gang - så målet for denne høsten er å koke opp masse kraft som jeg kan ha liggende i fryseren til suppe og slikt:)




Håper suppen smaker og at dere får en fin helg!



Heidi Evensen

08.10.2016 kl.11:31


Den så nydelig ut❤️


Legg gjerne igjen en kommentar




hits