Kremet linsesuppe




N som hsten er her kommer lysten p suppe med engang. Det er noe med den friske, kalde luften som gjr at jeg fr lyst p noe varmt og godt.
Jeg assosierer suppe med skogstur, lune hstkvelder med pledd og sterinlys. Det er nok fordi mamma alltid lagde suppe p hsten, spesielt de dagene vi hadde vrt p lang skogstur. Da er det godt med enkel, sunn mat som fyller magen:) med litt brd/rundstykke ved siden av blir det litt tygge p ogs! Nam:)


Kremet linsesuppe til ca 3 personer

Oppskrift:

ca 15 dl vann(+- nsket tykkelse)
1 stor stpotet
3 gulrtter
Rde linser(jeg brukte to bokser med 285g fra go green)
2-3 fedd hvitlk
Chili
Koriander
En liten bit frisk ingefr
Kokosmelk
Kraft/fond
Salt og pepper

1. Start med koke opp vann i en kjele. Jeg bruke en halv stor kjele og fylte den ca halv full. Ca 15 dl. 
2. Skjr opp gulrttene og stpoteten i like store biter. Ha dem s i sammen med linsene. 
3. Kutt opp chili, ingefr og hvitlk(smak deg frem) Ha ogs litt koriander oppi kjelen. 
4. Jeg bruke ca en halv kokosmelk, men smak deg frem. Ha s i kraft. Jeg brukte 2 ss kologisk kylling fond fra maggi. 
5. Smak til med salt og pepper. Nr grnnsakene har blitt mre kjrer du suppen glatt med en stavmikser. 

Jeg har s lyst til begynne koke kraft selv, men fr meg aldri til gjre det.. Jeg ser for meg at det er s mye styr..Er ganske sikker p at det er ganske enkelt s lenge jeg kommer i gang - s mlet for denne hsten er  koke opp masse kraft som jeg kan ha liggende i fryseren til suppe og slikt:)




Hper suppen smaker og at dere fr en fin helg!



Heidi Evensen

08.10.2016 kl.11:31


Den s nydelig ut❤️


Legg gjerne igjen en kommentar




hits