Fylt paprika med bønnekjøttdeig og salat



Torsdagshygge

Forrige uke var jeg så heldig å få besøk av en god venninne. Vi har fast "lage mat sammen" avtale hver torsdag - det er så hyggelig!
Da koser vi oss på kjøkkenet, skravler og ler. Det blir så god stemning og maten smaker så godt når man har laget den med noen man er glad i. 
Vi pleier å prøve oss på litt nye retter og denne gangen ble det fylt paprika. Det ble kjempe godt og veldig enkelt. 
Godt tips til middag denne uken:)


Fylt paprika med bønnekjøttdeig, byggrynssalat og salat

Ingredienser - middag to personer
4 stk paprika
Bønnekjøttdeig - kjøpt på kiwi. Bruk evt kyllingkjøttdeig eller vanlig kjøttdeig. 
290g økologiske røde linser
295g økologiske hakkede tomater
4-5 stk sjampinjong
Fetaost
Byggrynssalat fra delikat
(kan lages selv av byggryn, paprika, linser og timian)
Ruccula
2-3 tomater
Agurk 
Basilikum
Salt og pepper, evt litt chilikrydder

Oppskift
1. Start med å vaske paprikaen, skjær av toppen og fjern frøene.
2. Ha bønnekjøttdeigen i en stekepanne, tilsett deretter ingrediensene - sjampinjong, hakkede tomater, røde linser og skjær evt opp litt basilikum.
Smak til med pepper, salt og chilli.
3. Fyll paprikaene med fyllet, topp med fetaost og sett dem inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
4. I mellomtiden kan du lage salaten. Ha ruccola, oppskjært tomat og agurk i en skål. Tilsett olivenolje, fetaost og pepper.
5. Ta paprikaene ut av ovnen og ha alt på en telerken. Topp gjerne paprikaene med mer fetaost og basilikum.

Håper det smaker!




Ønsker dere en strålende torsdag!





Legg gjerne igjen en kommentar




hits