Matcha bulletproof

                                                                                                       Innlegget inneholder affiliate-lenker og noe informasjon om matcha er hentet fra soma.no

Matcha bulletproof

Ingen dag uten, nesten. Er det noe jeg har blitt helt avhengig av så er det å starte dagen med en form for bulletproof, også kaldt fettdrikk. Ja, du leste riktig. Fettdrikk. Første gang jeg leste om det ble jeg kvalm bare ved tanken. Fett i drikke hørtes passe ekkelt ut. Nyskjerrig som jeg er måtte jeg jo prøve det ut fordet, og vet du hva? det er faktisk skikkelig godt! Ikke nok med det, men det gir faktisk en god metthetsfølelse og gir deg jevn og stabil energi gjennom dagen. 

Den vanligste formen for bulletproof er vel bulletproof kaffe. Jeg liker å variere litt og lager stortsett fettdrikk av alt. Te, matcha, dandyblend, herbalmate etc.. her er det egentlig bare å være kreativ. Uansett smak jeg ønsker å tilsette er det et par faste ting jeg har i min bulletproof, altså en fettkilde/kilder. 
Jeg varierer litt fra og til når det kommer til mengder, men noe jeg alltid har i er:
- Cocosa
- MCT-olje
- Usaltet smør
Jeg tilsetter også alltid kollagen. 
Det hender også at jeg har i en skvett med kremfløte, evt erstatter smøret med det. 



Oppskrift på matcha bulletproof
Du trenger:
 1 ts Matcha pulver
1 ts Cocosa
1 ts MCT-olje
1 ss kollagen
5-6 g med usaltet smør
En skvett med mandelmelk

Tips:
Prøv ut med noen dråper stevia-vanilje dråper eller karamell. 
Smaker omtrent som pistasjis, synes nå jeg:)

Fremgangsmåte:
Kok vann(viktig at det ikke er høyere enn 80 grader da det ødelegger de gode næringsstoffene i matchapulveret) og tilsett ingrediensene. Ha det i en blender eller bruk en visp for å blande det godt. Det er nødvendig for å få et fluffy resultat med skum på toppen. 



Visste du at?
Matcha er den tradisjonelle seremoni-teen i Japan. Den kalles dronningen av grønn te og er kjernen i Japansk te-kultur. Matcha er en pulverisert form for grønn te og fremstilles ved å male bladene fra grønn te-buskene. Plantasjene hvor te-buskene dyrkes er dekt til med preseninger i 4 uker før innhøstingen. Det gjør at plantene får 90% mindre sollys og for å kompansere for dette danner buskene ekstra mye klorofyll. Det gir matcha en naturlig søtaktig smak og intens grønnfarge. 



Hélène Anderzen

11.05.2017 kl.09:50


Takk for tipset, har aldri hørt om det før. Men tror jeg skal prøve :P

Amanda Dorothea K Evensen

11.05.2017 kl.10:12


Hélène Anderzon: Da synes jeg du skal teste det ut :D hyggelig at du la igjen kommentar! Ønsker deg en fin dag :)


Legg gjerne igjen en kommentar




hits