Stekt torsk med søtpotetpure og baconbiter


Hei dere!

Igår ble det rester fra middagen dagen før til lunsj. Lagde litt ekstra til middag og hadde det oppi en boks som jeg hadde i kjøleskapet. 
Anbefaler virkelig å gjøre det! Det er ikke alltid man har tid til å lage lunsj og tyr ofte til enkle grep som brødmat etc. Det er godt med det i blant også, men må si at jeg gledet meg litt ekstra til lunsj igår. 

Fisk er en stor favoritt her hjemme. Det går mest av torsk og laks. Det er enkelt å tilbrede og veldig anvendelig.
Torsk er en god kilde til proteiner, vitamin d, vitamin b12 og selen. 

Det gikk tomt for asparges og torsk etter middagen, så det stekte jeg kjapt i pannen med røros smør til lunsj. Hadde også oppi baconet for å piffe det litt opp. 
Resten av tilbehøret valgte jeg å ikke varme opp på nytt, men det kan man enkelt å greit gjøre ved å sette det litt inn i ovnen eller ha det i mikroen. 


Stekt torsk i røros smør, søtpotetpure, gulrot, asparges og baconbiter.

Oppskrift – Middag 2 pers
Torskefilet
En pakke asparges(brukte mini asparges)
Gulrøtter
En baconpakke(brukte vanlig bacon da de ikke hadde kalkunbacon)
En stor søtpotet
Smør/røros smør
Salt og pepper

1. Start med å koke opp to kjeler med vann. En til søtpotetene og en til gulrøttene. I mellomtiden kan du skrelle og kutte opp søtpoteten i like store biter. 
2. Når vannet koker kan du ha oppi søtpoteten. De skal koke til de blir møre. Ha så gulrøttene oppi den andre kjelen. Hvis du velger å skjære opp gulrøttene opp i små skiver som jeg har gjort så putt de oppi på slutten av matlagingen – de trenger bare et lite oppkok. Velger du å ha større/hele gulrøtter kan du ta de oppi samtidig som søtpoteten:)
3. Stek så baconet. Jeg stekte det enkelt og greit i pannen, men du kan også steke det i ovnen(miderste rill, 200 grader i 15 minutter)
4. Når søtpoteten har blitt mør heller du det over i en sil/dørslag for å sile bort vannet. Ha det så over i en finkutter eller blender. 
Du kan også ha potetene tilbake i kjelen og bruke stavmikser – bruk det du har tilgjengelig. 
5. Ha ca 2 ss smeltet ekte smør sammen med potetene. Smak til med salt og pepper. 
6. Varm så opp stekepannen med smør. Stek torsken på middels varme, økt evt på slutten for å få en gylden og fin overflate. 
Jeg hadde også oppi aspargesen i pannen sammen med torsken. 

Håper det smaker:)

Takk for at du tok turen innom:) legg gjerne igjen en kommentar – da blir jeg glad!

4 kommentarer

Siste innlegg