Mine favoritter

                                                                                                                                                           Affiliatelenker​

Hei!

I forbindelse med black friday salget som blir å være hos soma.no i morgen tenkte jeg å tipse dere om noen av mine favoritter som jeg pleier å handle hos dem. 
Det går som regel mye av det samme, men i blant så liker jeg å prøve ut litt nye ting og da er det veldig greit å gjøre det de gangene det er salg. 
Gjett om jeg skal hamstre inn i morgen – gleder meg. Håper det blir salg på noen av favorittene mine:)
Obs, det ble et litt lenger innlegg enn planlagt, men jeg har så mange favoritter. Håper du får lyst til å prøve ut noen av dem!

Supermat
Supermat er noe jeg får i meg hver dag. Jeg bruker det i smoothies, og som topping. Jeg spiser det som snacks og bruker det i matlaging.
Supermat er er mat med høyt næringsinnhold som har en positiv virkning på helsen.

Lecithin – trykk her
Lecithin er en god kilde til godt plantefett og er særlig rik på fosfolipider, som inneholder kolin. Kolin bidrar til normal metabolisme av fett, normal leverfunksjon og normal omsetning av homocystein i blodet. Supernature Pure Lecithin er også rik på kalium, fosfor og vitamin E.
Lecithin bidrar til en tykkere og mer kremete konsistens. 
Jeg liker å bruke det i smoothies, i hjemmelaget syltetøy, sjokolade og desserter. 

Rice bran – trykk her
Rice Bran er pulver av vannløselig riskli med kim, den mest næringsrike delen av riskliet. Den er rik på B-vitaminene B2, B3 og B6 som bidrar til nervesystemets normale funksjon, til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse. Riboflavin og niacin bidrar til å opprettholde normal hud. Supernature Rice Bran er også rik på antioksidanten vitamin E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
Rice bran gir en kremete konsistens og litt søtlig smak. Jeg bruker det til stort sett det samme som jeg bruker lechitin til.

Kakaobiter – trykk her og kakaomasse – trykk her
Kakaobiter er rå, økologisk kakao som er ubehandlet, det gjør at den innholder alle de gode næringsstoffene. Kakao er rikt på magnesium og protein som bidrar til normal energiomsetning og er med på å redusere utmattelse og tretthet. Ideelt for de som trener. 
Jeg spiser kakaobiter som snacks sammen med gojibær, nøtter etc, men også som topping på smoothies. Jeg pleier også å handle inn kakaopulver og kakaomasse som jeg bruker til å lage hjemmelaget sjokolade. 

Spirulina pulver – trykk her og spirulina kaspler – trykk her
Supernature Spirulina er en næringsrik superalge for energi, immunforsvar og blodsukker. Spirulina er verdens mest populære og kjente blågrønne alge med gode næringsstoffer som blant annet vitamin A og K, mineralene krom, jern og jod og proteiner.

Gojibær – trykk her
Gojibærene har blitt soltørket og høstet i 
Ningxia-regionen i Kina. De har en søt, syrlig smak og inneholder vitamin A fra betakaroten og antioksidanten C-vitamin.
Gojibær en en vegansk proteinkilde og passer godt til alt fra grøt, smoothie, som topping, snacks, desserter osv. Hampfrø – trykk her
Supernature avskallede hampfrø inneholder ulike essensielle fettsyrer vi trenger, blant annet den gunstige omega-3-fettsyren ALA (alfalinolensyre). I tillegg inneholder frøene mineralet magnesium og vitamin E, og er naturlig rike på protein. Frøene har en mild, nøtteaktig smak, og er en svært anvendelig supermatvare. Jeg bruker hampfrø i blant annet salater og topping til supper.

Purly greens – trykk her
Supernature Purely Greens Max inneholder pulver av alger, gress, grønnsaker og urter. Den er fiber- og proteinrik og en kilde til jern, jod og, vitamin A og K. Purely Greens Max er godt for immunsystemet og energi da jern bidrar til immunsystemets normale funksjon og til å redusere tretthet og utmattelse.
Jeg drikker det enten som en shot sammen med vann i shakeren min eller så har jeg det i smoothien. 

Bipollen – trykk her
Bipollen inneholder 21 % planteprotein. Protein bidrar til å vedlikeholde normal benbygning, og til normal vekst og utvikling av muskelmasse.
Den har en søtlig smak og kan derfor brukes som søtningsmiddel. 

Matcha pulver – trykk her
Matcha er finmalt pulver av teblader. Det sies at det grønne pulveret kan være kreftforebyggende, antialdrende, kolesterolsenkende og avgiftende i tillegg til å være stressreduserende og energiøkende. Det kan vi like. Pulveret skal vispes ut i varmt vann. Jeg er veldig glad i å ha lage en bulletproof variant med matchapulver, cocosa, mtc cocosa, usalatet smør, mandelmelk og vaniljedråper. 

Erteprotein – trykk her
Erteprotein er et vegansk proteinpulver med hele 82 % protein. Det er smaksnøytralt og kan brukes i alt fra varme til kalde retter. Du kan bruke det i sauser, supper, smoothies osv. 

Hampprotein – trykk her
Hampproteinpulveret har et høyt proteininnhold, med alle 21 aminosyrene, inkludert de 8 essensielle. I tillegg til det er det også en kilde til omega-3 og er rikt på fiber. Jeg bruker det til de samme tingene som jeg bruker erteproteinet.

Til annen matlaging
Ceylon kanel – trykk her
Ceylon kanel er “ekte kanel” som ikke ikke inneholder det kjemiske stoffet kumarin som i store mengder kan være direkte skadelig for oss. Jeg er veldig glad i kanel og bruker det masse.

Gurkemeie – trykk her
Jeg har blitt veldig glad i å bruke gurkemeie. Alle helsefordelene den har gjør ikke at jeg vil bruke det mindre for å si det sånn. Gurkemeie inneholder kurkumin er et kraftig antiinflammatorisk naturstoff som kan angripe betennelser i kroppen. Det gjør at det kan ​bidra til å forebygge og lindre smerter og stivhet i muskler og ledd. I tillegg kan det virke smertelindrende, regulere fordøyelsen og styrke immunforsvaret. 
Jeg bruker krydderet i matlaging som supper, gryteretter, på sterk egg, i smoothie, i te og jeg pleier å lage “golden milk” med det. 

 Himalayasalt – trykk her
Saltet virker rensende på huden og kan også brukes som badesalt, fotbad og det fine saltet er velegnet til ansiktsskrubb.
Jeg bruker det som erstattning til vanlig salt. 

Annet
D vitamin dråper – trykk her
D vitamin bidrar til normalt immunforsvar, opptak og utnyttelse av kalsium og normal muskelfunksjon.
Jeg prøver å være flink til å ta D vitamin på vinteren. 

Chlorella tabletter – trykk her eller Chlorella pulver – trykk her 
Chlorella passer når immunsystemet er utfordret eller du skal yte det lille ekstra. Chlorella har et høyt innhold av jern og vitamin K. Jern bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og til normal oksygentransport i kroppen. Vitamin K bidrar blant annet til å opprettholde normal benbygning. j
Jeg tar chlorella hver morgen og føler at merker forskjell når jeg ikke tar det på en stund! Det er viktig å ta det regelmessig og overtid for å merke forskjell.

Ionic elements – trykk her
Ionic elements kombinerer konsentrert fulvinsyre med sjø- og plantebaserte ioniske spormineraler og er fremstilt av vulkansk jord og sjøvann.
Den er spesielt rik på magnesium som bidrar til en normal funksjon av nervesystemet og musklene.
Jeg tar det i et glass vann på morningen sammen med aloe vera dråper. 

Aloe vera – trykk her
Supernature Aloe Vera 40X er høykonsentrert, flytende aloe vera. Aloe vera-planten har siden oldtiden vært benyttet for sine skjønnhetsfremmende og pleiende egenskaper innen hudpleie. Den skal også hjelpe mot lettere fordøyelse.

Alma C-pluss – trykk her
Det indiske stikkelsbæret, amla, inneholder naturlig c-vitamin. Den er også tilsatt flere gode naturlige c-vitaminkilder: camu camu, nype og acerola.
C-vitamin bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til immunsystemets normale funksjon. Den motvirker også tretthet og utmattelse.
Jeg tar alma c-pluss på morningen sammen med chlorella og omega 3. 

MTC cocosa – trykk her
Cocosa MCT inneholder bare de korteste typene fettsyrer vi finner i kokosolje, kaprin- og kaprylsyre. Den egner seg for deg som er svært aktiv og trenger mye tilførsel av energi på en lettvint måte. Den er smaksnøytral og påvirker ikke blodsukkeret. 
Jeg bruker den i smoothie og bulletproof.

Supersnack – Sweet Choco – trykk her, Sweet Salty – trykk her, Fresh fruity – trykk her og  Crispy Veggiesnack – trykk her  
Jeg liker å ha supersnack liggende i skapet om jeg får lyst på noe snacks. Jeg bruker det også til topping på smoothier, supper etc.

Cocosa – trykk her
Kokosnøttoljens fantastiske smak og egenskaper gjør at den kan erstatte andre fettkilder i baking, steking og på brødskiva. Den gir også deilig smak til smoothies og kan brukes som pleiende hår- og hudolje. Jeg bruker cocosa til nesten alt – hehe. Et must!

Chiafrø – trykk her
Chiafrø har et høyt innhold av sunne omega-3 fettsyrer i vegetabilsk form og et høyt innhold av fiber. Frøet er også en fin proteinkilde. Chiafrøet smaker helt nøytralt, så bruk det gjerne til å lage sunnere brød, grøt og kaker.

Kokosflak – trykk her
Kokosflak er perfekt som snacks, topping, til desserter og musli. 


                                                                                                                  Noe av Informasjon om produktene er hentet og kildet fra soma.no 
 

Grove havrevafler

                                                                                                                                                                  Affiliatelenker​

God morgen, dere!

Håper starten på uken har vært fin så langt. Nå sitter jeg å koser meg med en god frokost, stekt egg og bulletproof dandyblend – nam.
En god start på dagen er så viktig for meg og gjør resten av dagen ekstra fin.

I helgen fikk jeg lyst på noe godt å spise, og hva passer ikke bedre da enn vafler. Jeg prøvde meg på en grovere tvist med havregryn og havremel. 
De ble veldig gode og passer like godt til hverdagskos som helgekos. Ta de med i matpakken med noe godt pålegg eller med på tur sammen med en kopp kakao:) 

Grove havrevafler med hjemmelaget blåbærsyltetøy

Ingredienser til ca 10-12 vafler:
3 dl havregryn
2 dl havremel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker, evt kardemomme
1 ts himalayasalt/salt
3-4 ts sukrin gold
6 dl mandelmelk
5 ss smeltet smør
2 egg

Oppskrift:
1. Start med å blande sammen alt det tørre i en bolle, evt i en blender.
2. Rør inn melken frem til det blir en klumpefri røre.
3. Ha smøret i en kjele frem til det er smeltet, ha det deretter i bollen sammen med eggene.
4.  La røren svelle i en liten stund, gjerne i ca 10 minutters tid.
I mellomtiden er det bare å rydde og gjøre klart til stekingen av vaflene:) 

Hjemmelaget blåbærsyltetøy
Ingredienser:
Frosne blåbær
Lecithin 
Sukrin gold
Vann

Oppskift:
Jeg brukte frosne bær, og varmet dem derfor opp i en kjele, men kunne også satt dem frem på benken og latt dem tine. 
Hadde syltetøyet i kjøleskapet så det ble kjølt ned til jeg skulle ha det på vaflene:)
1. Ha ønsket mengde blåbær, sukrin og litt vann i en kjele. Varm opp til kokepunket og rør jevnlig. 
2. Smak frem med sukrin gold til ønsket sødme.
3. Ha det over i en skål hvor det får kjølt seg ned.
3. Ha lecithinen i til slutt etter at syltetøyet har kjølt seg ned og la det stå i ca 10 min eller lenger for at væsken skal tykne.
4. Oppbevar i kjøleskapet.

Forresten, på fredag er det black friday og i den sammenheng har soma.no salg på over 500 produkter, og opp til 70% rabatt på det meste.
Det en god mulighet til å handle inn og til å prøve ut noen nye produkter:)
Jeg blir å dele en oversikt iløpet av uken over mine favoritter hos soma som jeg alltid har i skapet. 

Ønsker dere en fin dag.

Takk for at du tok turen innom!
Følg meg gjerne på instagram – amandadorothea

Boost immunforsvaret

Vinteren er her og mørketiden har tatt oss, eller slik var det ihvertfall før regnet kom og tok alt det som var av snø. I dag har jo faktisk solen tittet frem også – det var deilig! Må si jeg savner sol fra morgen til kveld og varme sommerdager, men når det skal sies synes jeg det er litt koselig med vinter også.
Hadde det bare ikke vært for forkjølelse og vond hals. Heldigvis kan det unngås hvis man får i seg nok vitaminer, spesielt gjennom vinter halvåret. 
Jeg prøver helst å unngå kosttilskudd i form av kapsler og tabletter, og vil helst ha det gjennom kosten. Det er ikke like enkelt å få i seg haugevis med frukt, grønnsaker og bær, og derfor synes jeg juice og smoothies er genialt. Da får jeg i meg mye større mengder som betyr dobbelt opp med vitaminer.

I denne valgte jeg å ha appelsin og sitron som er rik på C-vitamin, gulrot som er rik på betakaroten og A-vitamin, eple og ingefær som sies å ha en betennelsedempende effekt da den innholder gineroler som forebygger mot betennelse i kroppen.

Oppskrift til 2-3 glass:
4 gulrøtter
1 halv sitron
2 appelsiner
Et par skiver med fersk ingefær
1 eple

Jeg prøver også å få i meg nok D-vitamin nå på vinteren, da vi ikke er like utsatt for solstråler som på sommeren. D- vitamin finnes i blant annet fet fisk, som f.eks laks. smør og tran. 

Ønsker dere en frisk vinter:) 

Takk for at dere tok turen innom. 
Følg meg gjerne på instagram/trykk her og på facebook/trykk her

“Over natten” grøt

                                                                                                                                                                                                        Affiliatelenker​​
Yummy!

Først vil jeg bare si tusen takk til alle dere som tok turen innom her i går for å lese innlegget “matglede”. Jeg er helt overveldet over at så mange ville lese innlegget. Det betyr veldig mye for meg og jeg synes det er gøy å se at sånne innlegg også blir tatt godt i mot!

På fredagskvelden gjorde jeg klar frokosten til lørdags morgen, og hva er ikke bedre enn å stå opp til klar frokost? Det er genialt!
“over natten” grøt er kjempe godt, mettende og næringsrikt. Med masse digg topping blir det en vinner. 
Tror det blir mye av dette fremover. Lagde det ofte i en lang periode, men ble litt lei. Nå er jeg hektet igjen!


Min favoritt erstatning for kaffe – Dandyblend med kollagen, mtc cocosa, cocosa, usaltet smør og usøtet mandelmelk


“over natten” grøt med havregryn, surdeigspulver og mandelmelk.

Ikke er det bare lettvint å lage frokosten klar kvelden før, men det er også helsemessige fordeler ved å la grøten stå over natte, spesielt med surdeigspulver. 
Havren blir lettere fordøyelig og det gjør at kroppen får større ubytte av næringen i maten. Med andre ord, maten vekkes til liv over natten med surdeigspulver og gir kroppen gode melkesyrebakterier som er gunstig for mage og tarm. 

Ingredienser
Havregryn
Surdeigspulver
Usøtet mandelmelk

Toppet med posjonsfrukt, frosne bringebær, persimon, gojibær, gresskarkjener, kokosflak og hampfrø

Håper dagen deres blir bra!
Legg gjerne igjen en kommentar – da blir jeg glad:)

Matglede

Hei dere!
Vil gjerne at dere skal bli bedre kjent med meg, da jeg selv vet at det er mye hyggeligere å følge en blogg hvis man får litt innblikk i personen som står bak. 
Jeg vil at dette skal være en hyggelig plass hvor jeg kan inspirere andre til å spise og lage sunn, næringsrik mat, men jeg tenker også at jeg vil dele litt innblikk i litt andre ting iblant også. Ting som inspirerer meg og gir meg glede. Jeg tenkte at en fin måte å starte dette på var å skrive litt om min vei til denne interessen for ernæring. Innlegget ble lenger enn planlagt, men håper dere vil lese fordet:) 

Mat har alltid hatt en spesiell betydning for meg. Som barn var jeg heldig å vokse opp i et hjem der jeg hadde en mamma som var flink på kjøkkenet.
Hun lagde god, variert mat.  Jeg fikk alltid med meg en god matpakke på skolen, enten det var rundstykker eller brød var det alltid grønnsaker og frukt til. 
Jeg husker at jeg gledet meg til å åpne matboksen, og var jeg ekstra heldig lå det med en liten lapp hvor det stod noen fine ord. 
I blant snek hun oppi en sjokoladebit, kjeks eller noe annet godt. Jeg var veldig heldig!

Vi spiste alltid middag sammen og det gjorde at mat ble en glede for meg. Det var rundt bordet vi samlet oss og kunne snakke om hvordan dagen hadde vært.
Fra å være en matglad jente som ikke tenkte spesielt over hva jeg spiste ble det en vending.
I ungdomstiden ble jeg mobbet og fikk høre blant annet at jeg var tjukk. Det gjorde at jeg forandret synet mitt på meg selv, men også mat. 
Mat var ikke lenger enn glede, men i mitt syn en årsak til at jeg var tjukk og ble mobbet. Det skal sies at jeg var normalvektig, men hadde litt ekstra noe som er normalt i vekstperioden til et barn, noe jeg var. Jeg så selvfølgelig ikke på det slik den gang, men jeg ser nå at dette var fryktelig ødeleggende. 

Jeg var ung og hadde ingen kunnskap om kost og ernæring annet enn helt basiske ting som man hadde lært i oppveksten. Det var derfor vanskelig for meg å vite hva jeg måtte gjøre annerledes for å bli “tynn” som i en periode ble målet mitt. Det ente derfor med mindre mat, prøvde å unngå ulike typer mat og produkter. 
Jeg ville selvfølgelig ikke at noen skulle vite om dette og jeg spiste derfor det jeg fikk servert, men mindre.

I tillegg til all den psykiske påkjenningen av mobbingen ble jeg også syk fysisk. Jeg ble mye syk, fikk den ene infeksjonen etter den andre. 
Det var mye inn og ut av sykehuset pågrunn av dette og i tillegg fikk jeg problemer med migrene, anemi og magesmerter. 
Det ble mye antibiotika, smertestillende og medisiner generelt. Magen min ble værre og på et punkt begynte det å bli ganske ille. 
Mamma tok meg med til Heggeli helhetsmedisin så jeg skulle få oppfølging når det kom til mat for å ordne opp i mageproblemene mine.
Det ble tatt mange blodprøver og jeg slo ut på en rekke matvarer. Det ble derfor en veldig streng matplan jeg måtte holde meg til for en periode for å få magen på rett kjør igjen. Jeg klarte å følge den i en lang periode og merket noe forskjell, men det var selvfølgelig veldig utfordrende å følge en slik matplan i den alderen jeg var i. Det var det siste jeg ville tenkte på oppi det hele. Jeg ble derfor veldig fortvilet og følte at ting ikke gikk i riktig retning.

Gjennom hele ungdomstiden ble derfor ting veldig vanskelig, men jeg stod på fordet. Når mobbingen avtok var allerede skaden gjort og selvbildet mitt ødelagt. Jeg følte derfor at jeg ikke var bra nok og at jeg alltid kunne bli bedre.

Jeg begynte å trene masse og følte endelig at jeg mestret noe. På trening fikk jeg en pause fra hverdagen og hadde tid for meg selv. Det ble derfor mange timer på trening og med mindre mat gikk selvfølgelig ikke det i riktig retning. Jeg gikk ned en del i vekt, og det gjorde selvfølgelig mamma bekymret. Hun tok meg med til legen hvor det ble avtalt at mamma bare skulle ha et ekstra øye til meg.

Jeg fortsatte som før, men begynte å finne en interesse for mat i den form at jeg ville få i meg riktig mat slik at jeg kunne prestere mer på trening. Proteiner, karbohydrater etc ble derfor en viktig del av kosten min. Jeg ser nå i dag at jeg ikke hadde peiling på hva jeg drev med, men er glad for at jeg fant interessen for mat annet enn at det var noe negativt. Jeg har siden da lest masse om mat og ernæring.

 I senere alder synes jeg alt med mat er veldig spennende og gøy. Alt fra hvordan den er bygd opp til hvordan den blir brutt ned i kroppen.
Jeg ser nå på mat som noe så mye mer. Det er drivstoffet, noe helt essensielt for en frisk og glad kropp. Jeg har sett hvor mye det har hatt å si for meg, og jeg merker så stor forskjell på hvordan kroppen responderer når jeg får i meg det som er riktig mat for min kropp. Jeg jobber forsatt med å bygge opp mage og tarm, immunforsvar og energi da jeg har slitt mye med det etter ungdomstiden. Det er derfor veldig viktig for meg å spise mat som er gunstig for helsen min så plagene mine blir mindre og i lengden kan gjøre kroppen min bra fra innsiden:)

Jeg er ikke lenger redd for å få i meg fett, sukker og karbohydrater, men vet at store mengder av det ikke gjør min kropp godt, og derfor spiser jeg det med måte.
Jeg prøver derfor å velge bla. umettet fett fremfor mettet fett, naturlig søtning istedenfor sukker og langsomme karbohydrater fremfor raske uten å være fanatisk.
Balanse er viktig og mat skal ikke være en diett, men livsstil. Drastiske og store forandringer er ikke det som fungerer i lengden, ihvertfall ikke for meg. 
Jeg føler endelig at jeg har funnet en god balanse og det er jeg veldig glad for. Jeg har derfor et stort ønske om å lære enda mer og er det noe jeg har veldig lyst til så er det å studere ernæring en gang i fremtiden! Jeg håper dette ga dere en mulighet til å bli enda mer kjent med meg og min vei til interesse for kost og ernæring:) Jeg har endelig begynt å få matgleden igjen!

Hadde vært gøy å vite hvor interessen deres startet – legg gjerne igjen en kommentar <3

Fylt paprika med bønnekjøttdeig og salat

Torsdagshygge

Forrige uke var jeg så heldig å få besøk av en god venninne. Vi har fast “lage mat sammen” avtale hver torsdag – det er så hyggelig!
Da koser vi oss på kjøkkenet, skravler og ler. Det blir så god stemning og maten smaker så godt når man har laget den med noen man er glad i. 
Vi pleier å prøve oss på litt nye retter og denne gangen ble det fylt paprika. Det ble kjempe godt og veldig enkelt. 
Godt tips til middag denne uken:)


Fylt paprika med bønnekjøttdeig, byggrynssalat og salat

Ingredienser – middag to personer
4 stk paprika
Bønnekjøttdeig – kjøpt på kiwi. Bruk evt kyllingkjøttdeig eller vanlig kjøttdeig. 
290g økologiske røde linser
295g økologiske hakkede tomater
4-5 stk sjampinjong
Fetaost
Byggrynssalat fra delikat
(kan lages selv av byggryn, paprika, linser og timian)
Ruccula
2-3 tomater
Agurk 
Basilikum
Salt og pepper, evt litt chilikrydder

Oppskift
1. Start med å vaske paprikaen, skjær av toppen og fjern frøene.
2. Ha bønnekjøttdeigen i en stekepanne, tilsett deretter ingrediensene – sjampinjong, hakkede tomater, røde linser og skjær evt opp litt basilikum.
Smak til med pepper, salt og chilli.
3. Fyll paprikaene med fyllet, topp med fetaost og sett dem inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
4. I mellomtiden kan du lage salaten. Ha ruccola, oppskjært tomat og agurk i en skål. Tilsett olivenolje, fetaost og pepper.
5. Ta paprikaene ut av ovnen og ha alt på en telerken. Topp gjerne paprikaene med mer fetaost og basilikum.

Håper det smaker!

Ønsker dere en strålende torsdag!

Smoothiebowl med fruktsnack

                                                                                                                                                                            Affiliatelenker​

Smoothiebowl er en stor favoritt hos meg.  Jeg spiser det flere ganger i uken og elsker å prøve ut forskjellige varianter med ulike toppinger. 
I det siste har jeg spist supersnackene fra supernature som snack, men igår testet jeg det på smoothien – og det var så godt. 
Supersnacken er økologisk og består av sprø, luftig frukt og jordbær. Favorittene mine er supersnacken med sweet salty og sweet choco men de forsvant i helgen. Godt tips til sunt helgekos!


Smoothiebowl med fruktsnack

Ingredienser smoothie
En avokado
​Frossen frukt – banan, ananas og mango
2 ss MTC cocosa
1 ss cocosa
1 ss kollagen
Usøtet mandelmelk

Topping
Supersnack med frukt og jordbær
Bipollen
Chiafrø
Gojibær 
Persimon 
Bringebær
Kokosflak

Ønsker dere en fin onsdag!
Takk for at du tok turen innom:)

Kombucha

Jeg har endelig kommet i gang med å brygge min første kombucha. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve, men trodde det var langt mer komplisert enn det jeg har erfart nå!  Det var overraskende enkelt så fort jeg var igang:)
Kombucha har blitt veldig populært og det er ikke uten grunn. Den innholder probiotiske bakterier som er gunstige for tarmen og fordøyelsen, som er med på å styrke immunforsvaret. Den skal også virke rensende og bidra til økt energi. Det er også en hel del andre fordeler med kombucha, med andre ord en superdrikk spør du meg:) 

Kombucha er enkelt forklart en fermentert drikk av te og sukker. For å komme i gang trenger du også en kombuchamamma også kalt en scoby.
En scoby er en symbiotisk kultur av gjær og sopper med en gelelignende konsistens.

Jeg fikk tak i min scoby på en facebookgruppe som heter fermentering. 
Der gis det ofte bort eller blir solgt scobyer som andre har til overs.  Det er mange med god erfaring der, så det er gode råd og tips å hente. Anbefaler virkelig å bli med i den gruppen hvis du ønsker å lære med om fermentering. Jeg vil også anbefale boken til Gry Hammer og innlegget hennes hvor hun skriver et veldig oversiktlig innlegg om hele prossesen fra A til B her. og denne linken her for de spesielt interesserte. 

Håper du også ble litt inspirert til å prøve deg på kombucha:)
Jeg er veldig spent på det endelige resultatet på min og kommer til å dele det med dere når den er ferdig. 

Ønsker dere en fin dag.